divendres, 14 de desembre del 2012

Cançons de Nadal










Un dels trets més identificatius de les properes festes nadalenques són les cançons, i més concretament les nadales que ja comencem a escoltar en els diferents mitjans de comunicació, comerços, col·legis... i pertot arreu allà on anem.

Com que en la nostra llengua també posseïm un ric i variat repertori de cançons de nadal -d´estils i registres molt diversos-, ací vos en passe una mena de recopilatori, seguint -això sí- l´únic criteri del meu gust personal i particular. Espere que vos agrade. 

Ah, i BON NADAL per a tots i que el 2013 siga bastant millor que l´any actual!!!!


La primera de les nadales és una de les cançons que cantàrem en el primer festival de Nadal que Sandro -el nostre activíssim i intrèpid mestre de Música- ens organitza tots els anys l´últim dia de classe abans de les vacances. El títol és Quan somrius... i per a nosaltres ja és com una mena d´emblema d´aquestes festes.








La següent cançó porta per títol Aquelles nits de Nadal i és també una interpretació col·lectiva. Té un regust melancòlic provocat pel record durant eixes dates d´alguna de les persones que ja no es troba en la nostra vida.






Tot seguit vos he penjat un vídeo elaborat a partir de la lletra del poema Arbre de Nadal de l´escriptor italià Gianni Rodari, amb el rerefons musical de l´Imagine de Jhon Lennon.






La següent cançó es titula És un desig i expressa alguns dels bons desitjos que tots els anys ens formulem per aquestes dates. També és una cançó col·lectiva.






El proper tema no és pròpiament una cançó de nadal, sinó més bé d´amor/desamor, emmarcada en una escenografia nadalenca. Està interpretada pel cantant dels Sopa de cabra, Gerard Quintana, i per la Beth.







Per a desembafar-nos una mica de tanta malenconia i tants bons propòsits, vos he penjat un tema molt més desenfadat i divertit interpretat per un dels grups més de moda últimament del nostre panorama musical, La pegatina.







Canviant ara de registre musical, passarem a escoltar vàries cançons de nadal populars valencianes. La primera és una de les més conegudes i escoltades per aquestes dates, Pastorets i pastoretes, i està interpretada pel grup Al Tall.






Una altra de les cançons de nadal més populars de la nostra terra és L´olla de nadal, on es descriu un menjar típic valencià de Nadal. Està interpretada, de manera conjunta, per F. Estop, El Sifoner, Lluís Miquel, Carraixet, Al Tall i Paco Muñoz.







I tanquem aquest recopilatori amb un clàssic, la cançó de nadal possiblement més coneguda arreu del món, És nit de pau. Interpretada per la preciosa veu de Lluís Miquel amb l´acompanyament del grup Carraixet.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada